Bouwblok’ 2015

 

 

De wensen/eisen voor het nieuwe blok zijn:

·         6 versnellingen

·         Rechte vertanding

·         Droge koppeling

·         Eigen (stijvere) krukas

·         Geschikt voor grote (24mm en wellicht nog groter) carburateur

·         Carburateur zo dicht mogelijk bij het carter plaatsen

Versnellingsbak

Als versnellingsbak nemen we een 6 bak van een Kawasaki AR 50. Dit omdat deze bak qua afmetingen (met name de layout) in het carter van een FS1 past.

De bak is natuurlijk breder dan een normale FS1 versnellingsbak. Dit lossen we op door aan beide zijden  de lagers voor de bak in 20 mm brede platen te plaatsen. De rechter plaat hebben we toch al nodig voor extra vlees voor de spoelpoorten. Een truc welke we in 1993 reeds toepasten. Aan de linkerzijde komt nu dus ook een extra plaat. Om ruimte te winnen laten we de olie-keering bij de tandwiel as weg en passen we een lager toe met een ingebouwde olie keering. Met de gewonnen ruimte bij het voortandwiel zijn we weer in staat om het voortandwiel op dezelfde plaats te krijgen als een ‘normaal FS1 blok. Hierdoor passen zowel de ‘standaard’ 5 bak alsook de 6bak in het race frame.

Het blijkt toch een enorme puzzel te zijn om alles op de juiste plaats te krijgen. Eindeloos schuiven met onderdelen in Solid works (3D tekenpakket). Op een gegeven moment dan toch maar gewoon beginnen en bepaalde zaken tijdens het bouwen oplossen. Sommige dingen moet je gewoon in het echt zien en voelen om in te schatten hoe sterk het moet zijn.

Ruimte creëren voor de bredere bak in het linker carter.

Idem dito voor het rechter carter.

De rechter ‘plaat’. Het contour uit laten snijden door een behulpzame kennis met een ‘waterstraal’ snijder.

 

 

Beide carters voorbewerkt.

De bak compleet in het carter. De linker plaat moet uiteraard nog flink nabewerkt worden.

 

Het uitkameren van het schijfhuis.

 

De ‘excenter’ stift voor de versnellingsbak moest ook verplaatst worden. De plek waar deze normaal zit, is niet meer beschikbaar doordat het roterende inlaat schijfhuis deze plek overlapt.

 

De bediening van de schakelwals.

 

Wordt vervolgd

Rechte vertanding

De rechte vertanding wordt min of meer net zo uitgevoerd als de ooit in gang gezet en nog niet afgemaakte versie voor een normale FS1 versnellingsbak. Standaard moduul tandwielen kopen (85 tanden en 21 tanden, moduul 1.5) en zelf op maat draaien en daarna uiteraard laten harden.

 

Wordt vervolgd…

Droge koppeling

Het plan is om de koppelings delen van de AR te gebruiken met wat aanpassingen.

Wordt vervolgd….

 

Krukas

De krukas wordt uitgevoerd met een 16mm pen ipv de standaard 18.03mm (echt waar, 18.03 mm !!) pen van een FS1. 16mm pennen zijn sterk genoeg. Met een 18mm pen wordt de omtreksnelheid van het bigendlager alleen maar groter. Ook hebben we meer mogelijkheden qua drijfstangen voor 16mm pennen.

Begin met het juiste materiaal

Vervolgens ‘even’ bezig om hem terug te draaien naar ongeveer 21 mm.

Vergeet niet een borst te maken voor het lager.

De rechter kruktap

En nu met schijf meenemer en primair tandwiel.

De linker kruktap.

Wordt vervolgd….